Yap Yu Xuan
Mahasiswi Sarjana Perhubungan Antarabangsa,Universiti Nottingham Malaysia

Menjalani latihan industri di KLSCAH merupakan keputusan terbaik yang saya pernah buat pada tahun 2020. Sepanjang menjalani latihan industri di KLSCAH, saya telah diberi peluang untuk belajar dan meneroka pengetahuan baru dalam pelbagai bidang, seperti menulis dan menterjemahkan artikel, menjalani penyelidikan, mempelajari reka bentuk grafik serta terlibat dalam penganjuran siri webinar KLSCAH.

Terutamanya, saya dapat mengambil kesempatan untuk berkomunikasi dan berinteraksi dengan para penceramah dari pelbagai bidang yang membolehkan saya lebih memahami pendapat-pendapat mereka terhadap isu-isu semasa.

Saya amat menghargai pengalaman menjalani latihan industri di KLSCAH yang membolehkan saya menimba ilmu dan memahami operasi harian pertubuhan cina bersejarah seperti KLSCAH yang berkhidmat kepada masyarakat cina. Saya sangat bersyukur atas bimbingan dan panduan yang diberikan oleh rakan-rakan sekerja KLSCAH. Terima kasih!

Gan Jin Rong
Mahasiswi Sarjana Bahasa Cina,Universiti Tunku Abdul Rahman

Apabila rakyat sibuk dengan rezeki, selalu ada orang yang tidak mengejar kemasyhuran, tetapi berusaha untuk negara dan masyarakat. Pilihan saya datang ke KLSCAH untuk menjalani latihan industri pada tahun 2022 ialah bijak dan bertuah kerana saya dapat mengkaji semula pengetahuan dan pemahaman saya kepada Malaysia, masyarakat Cina, dan diri saya sendiri.

 

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Ketua Pegawai Eksekutif dan rakan sekerja kerana penjagaan selama bulan-bulan ini, dan saya mendapat banyak manfaat daripada bimbingan mereka yang murah hati tentang kerja saya. Di sini, saya mengumpulkan keberanian untuk menelefon orang yang tidak dikenali, tergesa-gesa untuk membuat persiapan untuk kuliah, dan berfikir keras tentang kandungan pengumuman itu.

 

Saya juga bertemu dengan ramai tetamu dari jawatan kerja yang berbeza, dan dengan mendengar perspektif berbeza mereka tentang suatu perkara, saya dapat meningkatkan pandangan saya. Dalam masa tiga bulan ini, di samping meninjau kembali ilmu yang belajar di sekolah, saya juga mempelajari ilmu tambahan di KLSCAH. Semua yang saya dapat di KLSCAH akan dihargai, mengucapkan terima kasih kepada KLSCAH sekali lagi kerana memberi saya peluang menjalani latihan industri.

Tinggalkan Balasan